БИОРЕВИТАЛИЗАЦИЯ С RRS® и микронийдълинг

биоревитализация микронидлингБиоревитализация е ревитализация на кожата по биологичен път чрез възстановяване живота на кожата. Това е неоперативен метод, който широко се използва за борба със стареенето и при редица други естетични проблеми с кожата. Техниката е открита от италиански учени. В кожата се инжектира на малки дози чиста хиалуронова киселина от неживотински произход. Хиалуроновата киселина е главният структурен елемент на съединителната тъкан.

диаграма на кожата биоревитализация

Тя стимулира важни процеси в човешкия организъм. Хиалуроновата киселина осигурява хидратация на кожата. Естетвеното и съдържание в кожата на млади е по-голямо, за това тяхната кожа изглежда по-светла и стегната. С времето съдържанието й в кожата намалява, което води до намаляване на тонуса на кожата, сухота, намалена еластичностост, кожата спира да изглежда красива. Тя става дехидратирана и се появяват бръчки. В допълнение се появяват следи от фотостареене – петна, загуба на еластичност, намален тонус заради въздействието на UV лъчи.

 

Какво се случва по време на биоревитализация с хиалуронова киселина?хиалуронова киселина микроиглена мезотерапия

През 2007 американски учени доказаха, че инжектиране на хиалуронова киселина започва да стимулира синтеза за коген, кожата се хидратира и фрагментацията й се забавя. В допълнение, продукцията на собствена хиалуронова киселина също се стимулира. Ето защо, кожата не само е хидратирана, но нейните функции са възстановени и се наблюдава силен лифтинг вфект заради новоформирани еластинови влакна. След курс от 3 процедури през 3 седмици е възможно да се постигнат дълготрайни резултати.

Защо биоревитализацията е толкова ефективна?

Първото, което забелязват клиентите е заличаване на бръчките. Заради хиалуроновата киселина се ускорява синтеза на собствена хиалуронова киселина и колаген от самия организъм. След втора процедура, кожата вече е започнала да произвежда колаген и хиалуронова киселина, което я прави още по-ефективна. И така след минималния курс от 3-4 процедури дълготрайните резултати са на лице – по-гладка и стегната кожа, сияен тен, изравнена повърхност. Може да се каже, че биоревитализацията е стимулираща терапия.

Това не е ли мезотерапия?

И двете техники се използват в естетиката, но ето разликите между тях:

 • брой процедури – биоревитализация изисква 3-4 процедури, мезотерапия 6-10.
 • ефект от процедурите – от биоревитализация ефект се забелязва веднага след първа процедура, при мезотерапия след 3-та или 4-та.
 • състав на използваните продукти – в коктейлите за мезотерапия се съдържат различни продукти според проблема на кожата; биоревитализация – чиста хиалуронова киселина и биоревитализиращ комплекс.

Кога се прилага биоревитализация:

 • запазване младостта на кожата
 • намалена еластичност на кожата;
 • суха и дехидратирана кожа;
 • стерсирана кожа;
 • след диети, които са „изтощили“ кожата;
 • фини бръчки;
 • гравитационни и мимически бръчки;
 • гравитационни промени на овала;
 • сивкав кожа, кожа на пушачи;
 • преди или след процедури за допълнителна стимулация на колаген, които биха довели до дехидратация;
 • след агресивни процедури;
 • за подпомагане премахването на белези от акне – при съчетание с микронидлинг
 • преди и след слънчеви ваканции;
 • след стрес ситуации;
 • за жени след раждане (виж противопоказания).

Как правим биоревитализация?

Биоревитализация правим по два метода:

PISTOR-ELIANCE-5 mezoterapia

–  биоревитализация с мезоинжектор пистолет Pistor Eliance (France) – малки дози от продукта се вкарват на определена дълбочина чрез автоматизиран пистолет, който прави процедурата по-бърза, по-малко дискомфортна и по-прецизна.

За мезотерапия с мезоинжектор пистолет PIstor Eliance – ТУК

– биоревитализация с микронидлинг – Вкарване на активните съставки с микронидлинг мезотерапия. Микронидлинг апарата на Amiea Med (Germany) предизвиква множество микроубождания в кожата на нивото, на което се прилагат компекса от съставки (в зависимост от съответната фаза на лечение).

Как се прави биоревитализиращ микронидлинг (микронийдълинг)?

При нас в Beauty Point, избрахме да съчетаем биоревитализацията с хиалуронова киселина с т.нар. клиничен микронидлинг. Това е процедура, която с множество микроперворации в кожата се въвежда хиалуроновата киселина, като по този начин съчетаваме въздействието на биоревитализацията и клиничния микронидлинг (ВИЖ клиничен микронидлинг). Използваме водещата марка в микронидлинг-а Amiea Med, чиито апарат успява да направи прецизни микроубождания по кожата, без  това да води до силна болка или силен дискомфорт (в сравнение с дермаролер или дермапен). Предимства:

 • съчетание на биоревитализация и клиничен микронидлинг;
 • по-мощно въздействие върху производството на колаген;
 • по-бързо възстановяване (в сравнение с микронидлинг без биоревитализация);
 • по-трайни резултати (кожата е стимулирана още след първа процедура);
 • съчетано въздействие чрез химичен и механичен път, което осигурява синергия;
 • след 3 седмици (след първа процедура) се наблюдават по-добри резултати в сравнение с други методи;
 • успешно замества лазерно обновяване, без риск от изграряне и поствъзпалителни хиперпигментации;
 • малък на брой процедури – 3 броя през 4-6 седмици, в някои случаи през 3 седмици

Колко процедури биоревитализиращ микронидлинг са необходими?

Прилага се курс микронидлинг с биоревитализация от 3-4 процедури през 3-6 седмици. Резултатите са видими след първа процедура, но за да има по-дълготрайно действие се налага курс. След безплатна консултация се прави оценка на кожата и необходимия брой процедури.

Колко време отнема една процедура?

Една процедура биоревитализиращ микронидлинг отнема от 40 до 60 минути. Тя включва и поставянето на стерилна хиалуронова маска, която да успокои Princess маска с хиалуронова киселинакожата след процедурата и допълнително да подсили процесите на възстановяване.

Препоръки след процедурата биоревитализиращ микронидлинг:

 • след процедурата кожата е леко зачервена – поставяйте хиалуронова маска и хиалуронов крем на следващия ден задължително и в следващите дни;
 • не се излагайте на слънче без фотозащита;
 • не планирайте сауни, парни бани, спорт – 24-48ч. след процедурата;
 • не слагайте грим поне 4 часа след процедурата;
 • не пушете поне 4 часа след процедурата;
 • не използвайте агресивни почистващи продукти;
 • не използвайте кортикостероидни противовъзпалителни кремове;

Противопоказания:

 • бременост и кърмене;
 • автоимунни заболяване;
 • инфектирана кожа;
 • остри инфекциозни заболявания;
 • антихистаминови препарати;
 • терапии с антикуагуланти.

Използвани продукти за биоревитализиращ микронидлинг:

RRS® HA EYES
RRSHAEyes БИОРЕВИТАЛИЗАЦИЯЗОНИ НА ПРИЛОЖЕНИЕ с микронидлинг (микронийдълинг):

област около очите

Показания:

RRS® HA EYES е разтвор за инжекционна мезотерапия, специално разработен за кожата около очите. Подобрява околоочния контур, запълва повърхностни бръчки около очите, ефективен срещу тъмни кръгове и умора.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН БРОЙ ПРОЦЕДУРИ:

1 процедура / през 3 седмици с микронидлинг (микронийдълинг) (1 терапия за постигане на максимален ефект = средно 4 процедури). Терапията може да се повтори 1-2 годишно.

Състав:

Съдържа неомрежена хиалуронова киселина, чието биоревитализиращо действие е подсилено чрез специфичен биоревитализиращ разтвор, съдържащ витамини, антиоксиданти, микроциркулатори и изсветляващи съставки.

Цена: 300лв. (с микронидлинг)

RRS® HA WHITENING

RRSHAWhitening

ЗОНИ НА ПРИЛОЖЕНИЕ:
лице / шия / деколте

Показания

RRS® HA WHITENING e разтвор за инжекционна мезотерапия, специално разработен за увредена от слънцето, фото-старееща кожа, мелазма и хлоазма. Изсветлява пигментациятa и регулира тена на кожата. Запълващият ефект на хиалуроновата киселина е подсилен с изсветляващо и моделиращо действие.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН БРОЙ ПРОЦЕДУРИ:

1 процедура / веднъж на 3 -4 седмици (с микронидлинг) (1 терапия за постигане на максимален ефект = средно 4-6 процедури). Терапията може да се повтори при необходимост.

Състав

Съдържа неомрежена хиалуронова киселина, добавена към биоревитализиращ разтвор с изсветляващо и моделиращо действие.

Цена: 400лв. (с микронидлинг)

RRS® HA INJECTABLE

RRSHAInjectable

ЗОНИ НА ПРИЛОЖЕНИЕ:
лице и тяло

Показания

RRS® HA INJECTABLE е разтвор за инжекционна мезотерапия, специално разработен за регенерация на кожата, стимулация за зряла, изтощена, атонична кожа, фини бръчки. Особено подходящ при кожа на пушачи, зряла и безжизнена кожа или при пациенти, подложени на силен ежедневен стрес. Хидратира кожата и осигурява забележителен ефект.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН БРОЙ ПРОЦЕДУРИ:

1 процедура /3 седмици – с микронидлинг (микронийдълинг) (1 терапия за постигане на максимален ефект = средно 3-6 процедури). Терапията може да се повтаря 1-2 пъти годишно.

Показания

RRS® HA INJECTABLE е разтвор за инжекционна мезотерапия, специално разработен за регенерация на кожата, стимулация за зряла, изтощена, атонична кожа, фини бръчки. Особено подходящ при кожа на пушачи, зряла и безжизнена кожа или при пациенти, подложени на силен ежедневен стрес. Хидратира кожата и осигурява забележителен ефект.

Състав

Съдържа неомрежена хиалуронова киселина, добавена към биоревитализиращ анти-ейджинг разтвор.

Цена: 450лв. за лице (с микронидлинг) 

RRS® SILISORG

RRSSilisorg

ЗОНИ НА ПРИЛОЖЕНИЕ:
колена/крака/вътрешна част на бедрата/лакти/корем/лице

Показания

RRS® Silisorg е инжекционна мезотерапия с органичен силиций и ресвератрол.
Органичният силиций е основно показан за биоревитализация на кожата и подкожните тъкани. Има действие на бустер за стимулация производството на колаген и еластин.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН БРОЙ ПРОЦЕДУРИ:

1 процедура / месечно – с микронидлинг (микронийдълинг) (1 терапия за постигане на максимален ефект = средно 3-4 процедури). Терапията може да се повтори 1-2 годишно.

Показания

RRS® Silisorg е инжекционна мезотерапия с органичен силиций и ресвератрол.
Органичният силиций е основно показан за биоревитализация на кожата и подкожните тъкани. Има действие на бустер за стимулация производството на колаген и еластин.

Състав

Съдържа органичен силиций и ресвератрол.

Цена: 350лв. (с микронидлинг) 

RRS® Hyalift® 35

RRS_-Hylalift биоревитализация микронидлинг

Показания

хидробаланс и биоревитализация;

анти-ейдж

повърхностни линии и бръчки

отпусната кожа

за възраст 25-35г.

Състав:

Неомрежена хиалуронова киселина за попълване на повърхностен дермис. Съдържа биоревитализиращ комплекс и има хидратиращ ефект.

Цена: 400лв. (с микронидлинг)

RRS® Hyalift® 75

RRS Hyalift 75 биоревитализация микронидлингПоказания:

анти- ейдж

регенерация на зряла кожа

уморена атонична кожа

възраст 35-45+

Състав:

Неомрежена хиалуронова киселина с по-висока концентрация за запълване на повърхностни бръчки с дермална биоревитализация и хидратация.

 

Цена: 450лв.(с микронидлинг)