Ремоделиране и хидратация на устни с хиалуронова киселина

 хиалуронова киселина устни

Ремоделиране на устни с хиалуронова киселина – обем, хидратация и анти-ейдж ефект

Какво е ремоделиране на устни? 

Това е процедура, при която се инжектира неомрежена хиалуронова киселина в устните и зоните около тях. Целта е хидратация, уплътняване, подмладяване и цялостно освежаване на устните. Ремоделиране на устни с хиалуронова киселина може да се съчетае със „запълване“ на бръчките около и над устните. Това не е филър, тъй като филърите са омрежена хиалуронова киселина. Процедурата може да предшества тази с омрежена хиалуронова киселина с филър. Може да се използва и като поддръжка при поставен вече филър.

За кого е подходяща процедурата ремоделиране и хидратация на устни?

хиалуронова киселина инжектиране

За всички над 30 години, при:

 • дехидратация и изтъняване на устните,
 • загуба на обем на устните,
 • бръчки около устните,
 • марионетни бръчки.

В зависимост от дехидратацията и дълбочината на бръчките се инжектира различно количество и концентрация на хиалуронова киселина.

Какъв е ефектът от процедурата с неомрежена хиалуронова киселина?

При възраст 30-35 – хидратация, сочност и превенция на бръчките около устните.

При възраст 35 + – уплътняване и хидратация на устните, забавяне процесите на стареене, запълване на финни бръчки около и над устните.

При възраст 40-45+ – уплътняване и хидратация на устните, възстановяване на загубен обем (процедурата не може да добави екстра обем като филър), „запълване“ на бръчки над устните, „запълване“ и изглаждане на средно дълбоки бръчки около устните. При тази възраст препоръчваме съчетание с процедури за стимулация на производството на колаген в кожата – микронидлинг или Venus Legacy.

При възраст 55+ – уплътняване и хидратация на устните, възстановяване на загубен обем (процедурата не може да добави екстра обем като филър), „запълване“ на бръчки над устните, „запълване“ и изглаждане на средно дълбоки бръчки около устните. При тази възраст е задължително съчетание с процедури за стимулация на производството на колаген в кожата – микронидлинг или Venus Legacy.

Консултацията преди ремоделиране и хидратация на устни е задължителна. Процедурата е безопасна и не крие рискове за здравето и кожата. Изпълнява се от обучен и сертифициран терапевт. 

Колко трае ефектът от ремоделиране и хидратация на устни с хиалуронова киселина?

В зависимост от възрастта, загубения обем и дълбочината на бръчките около устните се прилагат между 1 и 4 процедури – по една в месеца. Ефектът трае 4-5 месеца. Необходима е поддръжка на 5-6 месеца. При възраст 40+ процедурата е препоръчително да се комбинира с процедури за стимулация на производството на колаген в кожата – микронидлинг или Venus Legacy. Процедурата може да се комбинира на мезотерапия на лице (мезолифт или биоревитализация).

С какво се прави процедурата за ремоделиране и хидратация на устни?

Процедурата се прави с 2.2% неомрежена хиалуронова киселина под формата на стерилен вискозоеластичен гел. Продуктът има CE сертификат клас III. Инжектира се с пистолет Pistor Eliance, което прави процедурата по-прецизна и безболезнена.

Как всъщност действа хиалуроновата киселина?хиалуронова киселина микроиглена мезотерапия

Принципът на действие е чрез хидратация, производство на полизахариди на човешката хиалуронова киселина, разрастване на съединителна тъкан в дермо-епидермалния слой и заглаждане на финните линии и бръчки на лицето, шията, деколтето и в допълнение – устните. Кожата е по-плътна и хидратирана. Продуктът възстановява метаболизма на човешкия дермис, което обяснява защо продуктът се възприема толкова добре от кожата.

Крие ли процедурата рискове?

Както всяка процедура с инжектиране на продукт в кожата и ремоделирането на устни с хиалуронова киселина се прилага при спазване на всички условия за стерилност и дезинфекция. Продуктът е сертифициран с клас III за безопасност и не съдържа омрежващи агенти. Както всяка процедура с инжектиране на продукт в кожата е необходимо да се спазват следните мерки:

 • не пушете поне 3-4 часа след процедурата;
 • не пийте от сламка;
 • не поставяйте червило, гланц или друга козметика върху устните;
 • не ходете на басейн 24-48 часа след процедурата;
 • не посещавайте запрашени и замърсени помещения;
 • не пипайте устните се с неизмити и недезинфекцирани ръце 24 часа след процедурата;
 • поставайте хидратиращ крем 24 след процедурата.

Цена на ремоделиране на устни с хиалуронова киселина:

 • хидратация и уплътняване устни – 200лв. (до 1 ml 2.2% хиалуронова киселина)
 • хидратация и уплътняване на устни с бръчки над горна устна – 250лв. (1 ml 2.2% хиалуронова киселина)
 • хидратация и уплътняване на устни с бръчки над горна устна и марионетни бръчки – 300-350лв. (1-1.5 ml 2.2% хиалуронова киселина)
 • марионетни бръчки, бръчки над горна и под долна устна – 250лв. (1 ml 2.2% хиалуронова киселина)

Цената включва продукт и инжектирането му на едно лице.