Изборът на процедура за лице в океана от козметични и естетични възможности е труден. Следващите стъпки ще ти помогнат да вземеш своето решение:

facial_massage_400x300_400Стъпка 1: Какво искам за моята кожа?

Тук трябва да си наясно какво точно искаш: стягане, премахване на петна, изравняване на тена, хидратация, свиване на порите, борба с бръчките около очите, промяна на овала на лицето. Всеки иска най-доброто за кожата си и по възможност да бъде най-комбинирано, най-бързо, най-ефективно. За съжаление няма процедура, която да удовлетвори всичките ти желания. Аз препоръчвам да се започне с процедури, които да стимулират обновяването на кожата, да я почистят и да й дадат живот – химичните пилинги са много подходящи за тази цел. Не си представяй химичен пилинг, който ще „свали“ кожата ти – става въпрос за повърхностни пилинги, почистващи, даващи блясък. Ако кожата ти е по-мазна и имаш комедони може да започнеш с почистване на лице. Ако пък нямаш проблеми с черните точки, тогава можеш да започнеш направо с процедури с Venus Legacy – тя ще стимулира колагена в кожата ти, ще стегне кожата ти, ще даде по-равномоерен тен, ще промени овала на лицето ти (ако имаш отпускане в долната част). Ако искаш моментална хидратация, бласък и свеж вид – започни с Intraceuticals.

melasmaСтъпка 2: Каква е моята кожа?

На този въпрос можеш да си отговориш лесно – погледни в огледалото и виж – имаш ли широки пори и черни точки по-лицето (мазна или комбинирана); имаш ли сухи участъци и усещаш ли опъване и дискомфорт (суха и дехидратирана); имаш ли петна, отпускане, фини бръчки и линии (фотостарееща кожа)? Ако кожата ти е мазна – най-подходящи са химичните пилинги, почистване на лице, Venus Legacy,; Intraceuticals Clarity.  Ако кожата ти е суха – подходящи са химични пилинги с млечна киселина, хидратация, Intraceitucals Rejuvenate (с хиалуронова киселина и антиоксиданти), биоревитализация. Ако кожата ти е фотостарееща – подходящи са химични пилинги с гликолова киселина, Venus Legacy, процедури за петна, микронидлинг мезотерапия или биоревитализация. Ако имаш проблеми само около очите – препоръчвам Venus Legacy за околоочен контур или микронидлинг.

dermapen-1Стъпка 3: На какво съм готова за моята кожа?

В тази стъпка трябва да си отговориш на въпроса – можеш ли да си позволиш неприятните усещания по време на химичния пилинг, боцкането от процедурите с микронидлинг, дискомфорта по време на екстракцията на комедони? Venus Legacy и Intraceuticals са най-подходящи за по-чувствителни хора, които не могат да си позволят дискомфорт по време на процедурите.

Стъпка 4: Имам ли време за процедури?

Всички терапии се правят като курс на лечение през определен период от време. Няма процедура, която да си направиш сега и завинаги и да видиш резултат след малко. За химичните пилинги – курс от 4-6 през 14 дни или всяка седмица в зависимост от киселината; за хидратация Intraceuticals – курс от 5-6 процедури по една всяка седмица; за микронидлинг и биоревитализация – 3-4 процедури през 21 дни; Venus Legacy – курс от 4-6 (за по-отпуснати кожи 8) през 7-10 дни.

e883_amirhev_image1Стъпка 5: Какви са страничните ефекти от процедурите?

Всички процедури за безопасни, но имат някои странични ефекти, с които не всички хора се чувстват комфортно. След химичен пилинг за петна и свиване на пори – може да има леко излющване на кожата; след микронидлинг с мезотерапия/биоревитализация може да има леко белене при по-сухи кожи; след Venus Legacy лицето има леко зачервяване, което отминава до час.

Ако все още нямаш решение, не се колебай да ни звъннеш и да си запишеш час за консултация: 0887444331.

desislava-despotova-beautypointАвтор: Десислава Деспотова, маг. Кинезитерапевт

„Най-важното за едно успешно спряване на проблемите на кожата е правилната стратегия. Тя не трабва да е спринт, а маратон. Печели не най-бързият, а този, който има правилната тактика.“

 

 

Ако имате въпроси, можете да се свържете с Десислава Деспотова на нашия имейл: info@beautypoint-bg.com.

Последвайте ни