dsc_2421

Много сайтове за онлайн пазаруване предлагат машинки за радиочестотен лифтинг в домашни условия. Дори има рейтинг на най-добрите машини за радиочестотен лифтинт тип portable. Клиентите ме питат, мога ли да си правя радиочестотен лифтинг у дома? Можете ли да се придвижвате с кола на Флинстоун? Да, но до къде ще стигнете?

Какво е важно за една машина за радиочестен лифтинг?

  1. Плътността на мощността (W/cm3) – едва ли продавачите на портативни машини за радиочестота знаят този параметър. От него зависи количеството енергия, което ще влезе в кожата ви. Това е различно от общата мощност на машината.
  2. Разстояние между електродите – обикновено машините за радиочестотен лифтинг в домашни условия са с разстояние от 0,3 – 1 см. Което означава че дълбочината на проникване е до 0,5 см. Иначе казано, работят на повърхността, което не предизвиква женалия ефект (хомогенно загряване на тъканта). За сравнение  Venus Legacy (Венус Легаси) накрайника за лице прониква на 1,5 см, а този с вакуум до 2,5 (за това ефективно работи за локални натрупвания на шията и брадичката).
  3. Броя на електродите – два електрода (моно или биполярни радиочестоти);  три електрода – трополярна радиочестота (вид мултиполярна); повече от 3 – мултиполярна (с три също би трябвало да се нарича мултиполярна). Това определя усещането върху тъканта и обема за загряване. Машините за радиочестотен лифтинг за домашни условия загряват само в една точка, за това им слагат по-малка мощност за да не ви изгорят, макар че има такава опасност.  Venus Legacy (Венус Легаси) работи с мултиполярна радиочестота, която работи като такава (има патент за нея и няма друга машина, която да работи като такава, освен от семейството на Venus Concept), а не като няколко биполярни – за това усещането е като на топъл масаж, а загряването в дъллбочина.
  4. Съчетанието на радиочестота и друг физикален фактор – ултразвук, светлина, инфрачервена светлина и др. Проучванията показват, че тези допълнителни фактори подобряват работата на радиочестотата, но за съжаление нямя дълготраен ефект от това. Магнитните полета на Venus Legacy (Венус Легаси) доказано въздействат с дълготраен ефект върху капилярната мрежа на кожата, като я правят по-богата и способства за неоваскуларизацията. Няма друг апарат (освен апаратите от семейството на Venus Concept), който да работи с мултиполярна радиочестота и пулсиращи магнитни полета, тъй като Венус пазят своя патент.

Можете да използвате апарат за радиочестотен лифтинг в домашни условия, безспорно. Но парите и времето, които ще вложите в това да постигнете един неопределен (кратък може би) резултат не си струват. Рискувате да попаднете на машина, с която не сте обучен да боравите, криете рискове от изгаряне, не знаете дали  машината работи с параметрите посочени на опаковката, рискувате здравето си.

desislava-despotova-blogАвтор: Десислава Деспотова, маг. Кинезитерапевт

Последвайте ни