Всички ще се съгласим, че строгите диети са много досадни и често ни обричат на неуспех. Най-важното за един хранителен режим е той да подобри здравето и да донесе резултати, които остават стабилни във времето. Важно е да се наслаждаваме на храната, която ядем и тя да има хранителна стойност за нас. Четирите храни, които първи трябва да изключим от диетата си са такива, които нямат хранителна стойност и не носят ползи за здравето ни. Най-добре е в началото просто да ги хапваме по-рядко, после да намалим порцията, в която са те и накрая тотално да ги изключим.

The First 5 Things Nutritionists Will Tell You To Cut From Your Dietshutterstock

ГАЗИРАНИ СЛАДКИ НАПИТКИ
Газираните напитки с добавена захар са най-лесното нещо, което можете да направите за диетата ви. В една чаша газирана сладка напитка се съдържа около 77 грама захар, а предпоръчителна дневна дажба е 24 грама. Не забравяйте и сладките топли напитки – горещ шоколад, нес кафе със захар, чай. Това може да добави от 400 до 900 калории към режима.

The First 5 Things Nutritionists Will Tell You To Cut From Your Dietshutterstock

ПОДСЛАДЕН КОРНФЛЕЙКС ИЛИ МЮСЛИ

Това че хапвате мюсли или корнфейкс за закуска, не прави хранителния режим полезен, при условие, че ако погледнете съдържанието, в тях се съдържат захар и други подсладители. По-добре е да ги заместите със старомодните овесени ядки, в които да добавите истински плод.

The First 5 Things Nutritionists Will Tell You To Cut From Your Diet
shutterstock
ОБРАБОТЕНИ МЕСА 

Помислете преди да посегнете към бекона, шунката и колбасите в магазина. Те съдържат голямо количество сол и мазнини, които са предпоставка за развитие на диабет и заболявания на сърцето.

The First 5 Things Nutritionists Will Tell You To Cut From Your Diet
shutterstock
ТРАНС МАЗНИНИ

Трансмазнините повишават нивото на общия холестерол – намаляват нивата на добрия и увеличават нивата на лошия холестерол. Това повишава риска от сърдечни заболявания. Храните, които съдържат транс мазнини за бисквити, кукис, замразени в пакети меса, сладолед, пуканки за микровълнова.

Автор (превод и интерпретация): Десислава Деспотова, маг. Кинезитерапевт

Референции:
  1. https://www.womenshealthmag.com/weight-loss/foods-to-stop-eating-to-lose-weight/slide/5

Последвайте ни