Авторски статииБлог

Ревю на топ 5 в естетичните процедури – кратък критичен анализ

By ноември 6, 2016март 20th, 2018No Comments

Ревю на топ 5 в естетичните процедури – кратък критичен анализ
В света на красотата има много естетични процедури, коя от коя по-нова, по-ефективна, по-скъпа и много по- по-. В следващите редове ще направя кратко ревю на тези процедури от гледна точка на професионалист и човек, който се сблъсква почти ежедневно с ползвателите на тези услуги:

***** –  *****  е марка, разбрах това на Aкадемия по Церебрална Парализа преди две години (като кинезитерапевт и докторант ходя на конференции в България и чужбина), който успешно се прилага върху дечица с ДЦП (Детска Церебрална Парализа) за намаляване на спастичността на мускулите, за по-лесно прилагане на други методи на лечение от физиотерапията и кинезитерапията. Реално ***** е токсин. Спира предаването на импулси от мозъка към мускулите. В естетиката се прилага за „премахване“ на мимически бръчки на челото и около очите (някои дерматолози не го препоръчват).  Предимство – маха бръчки моментално. Недосатък – след време действието му отслабва и бръчката отново се появява. Имате два варианта – слагате отново и отново или започвате да се грижите за кожата на лицето си в дълбочина. Разбира се, като всеки токсин ****** не можете да си слагате безкрайно пъти в живота. Моята оценка от 1 до 5 – 3, заради това че по никакъв начин не въздейства на обновяването на кожата, подханването й или поне стимулация на процеси в нея.

Лазерна епилация – Каква е разликата между лазерна и фотоепилация? Кое е по-добро? Тези въпроси чувам постоянно от клиенти. Каква е разликата между дизелов и бензинов двигател? Питайте мъжа си… Просто различна технология, различни ресурси на енергия, различен начин на работа. Но и дизела и бензина като им дадеш газ – вървят. Същото е и с лазера и фотото. Даже не е правилно да се каже само фотоепилация, а метода напр. IPL фотоепилация, PTF фотоепилация…Лазерите са поне 4 вида – различават се по дължината на вълната (на светлината), по силата, по честотата, по метода на провеждане на импулса. Имат си и имена – диоден, Александрит, Фракционен, NdYag: CO2 лазер…. Още ли мислите че   нещата изглеждат толкова просто. Представете си енергия, която може да бъде доставена по различен начин според максималната мощност, дълбочина на проникване и според желания ефект. Лазерите за епилация използват точно определена дължина на вълната (според вида на лазера тя се различава), което означа макс енергия на определена дълбочина.  Фотоепилация изпозлва цял спректър от светлината от 640 – 1200 нм, като разделянето става чрез филтър. Лампата за фотоепилация  свети в ослепително бяло, но като сложите филтър, светлината става червена. Ето защо фотоепилацията може да хване по-разнообразни косъмчета и не е толкова болезнена (сравнена с диоден лазер, друг вид не съм си правила). До тук…нещо ясно? Ефективна ли е? Отговор ДА. Нооо с подусловия: – Лазера да е качествен; Този, който прави процедурата да е наясно какво прави; Да имате добре оформена „растителност“ (мъхчета и много тънки и светли косми не се повлияват толкова добре); Да правите процедурите пред точно определено време (по принцип всяка зона има различен интервал между процедурите) – от 1 месец за лице, до 3 месеца за тяло. ; Да не се сравнявате със съседката, приятелката, приятелката на приятелка и т.н. Трайност – личен опит – поне 4 години. Оценка от 1 до 5 – 4,5.

….следва продължение

Автор: Десислава Деспотова, маг. кинезитерапевт

Последвайте ни