Блог

10 мита за целулита. Как да не пилеем пари на вятъра.

By януари 12, 2023януари 29th, 2023No Comments

10 мита за целулита, които ни карат да си пилеем парите на вятъра


Коя съм аз? 

Аз съм Десислава Деспотова и от 16 години “дълбая” в темата за целулита. Аз съм кинезитерапевт и скоро ще съм дипломиран докторант в БАН по специалността Биомеханика. 

“Дълбая“ и работя с различни апаратури, опитвайки се да намеря златната среда за всяка една Антицелулитна програма. 

Работя в Beauty Point като терапевт от 2010 година, където обучих моя екип от терапевти да дават най-доброто от себе си в борбата с целулита. 

Този наръчник написах за хора, като теб, които четат какво ли не в интернет и накрая наистина са объркани.  Успях да стигна до част от изводите, само благодарение на опита и любознателността ми.

  1.  ❌ Целулита се премахва за 21 дни мазане с крем 

Кремовете действат на ниво епидермис и биха могли да въздействат в по-дълбоки слоеве, само ако съдържат подходящите съставки за “пренос” или продуктът се въведе в кожата чрез ултразвук. За 21 дни може да ви помогне крем, който подобрява кръвоснабдяването на тъканите и състоянието на кръвоносните съдове. Това ще помогне при оточни крайници, но със сигурност няма да ви отърве от целулита. 

  1. ❌ Спортувай и няма да имаш целулит

Целулитът е състояние при което има нарушено кръвоснабдяване и промени в подкожната мазнина. За съжаление, то не зависи от това, дали спортуваме или не. Спортът може да ти помогне да стегнеш и оформиш мускулатурата, да елиминира задръжката на течности, да подобри състоянието на сърдечно-съдовата система. За съжаление, само спорт, без хранителен режим не може да ти помогне да премахнеш целулита. 

  1. ❌ Пий много вода и ще се отървеш от целулита 

Пиенето на вода подпомага процесът на възстановяне на тъканите, подобрява храненето на кожата, но ако не се движиш и хапваш доста със сигурност няма да се отървеш от целулита. Пиенето на вода е задължителен елемент в процесът на премахване на целулит, но ако някой от другите липсва – тогава определено няма да имаш успех. 

За да видиш останалите митове, мога да ти изпратя целия наръчник на имейл. Влез във вайбър канала ни и попълни формата там

https://umni.link/hSwYw 

Последвайте ни