Лазерна епилация с диоден лазер от висок клас в Beauty Point София. Доверете се на качеството и нашия професионализъм.

lazerna epilacia kraka

Предимства за лазерна епилация пред други методи

 • премахва окосмяването по тялото и лицето окончателно;
 • няма нужда от непрекъснато посещение при козметик;
 • спестявате време – край на бръсненето, кола маска, епилатори;
 • прави кожата гладка – край на врастналите косми и обривите;
 • унищожава мястото от което за зараждат нови косми;
 • 6 посещения през 6 седмици;

 

Как се прави лазерната епилация?

 • лазерната епилация се право на всички зони на тялото – лице, ръце, торс, крака, дори най-чувствителните интим и мишници;
 • прави се в циклични посещения – в зависимост от зоната посещенията се правят на всеки 45-90 дни (нашият терапевт ще Ви направи индивидуална програма за посещенията);
 • в курс от 6 посещения. С всяко следващо посещение косъмчетата намаляват докато накрая тях просто ги няма .
 • поддръжка – максимум веднъж годишно (при някои хора не се налага поддръжка).

 

Как РАБОТИ лазерната епилация?

лазерна епилация софия ефект

Лазерният лъч доставя енергия до космения фоликул, която се абсорбира от пигмента на косъма. Това унищожава фоликула и космите повече не могат да растат, което води до трайното им намаляване.

Често задавани въпроси за лазерна епилация:

 

Колко процедури лазерна епилация са ми необходими? Обикновено между 6 и 8, като на 4-та повече от 70% от окосмяването се премахва. За успешно премахване на окосмяването се счита това между 80-90%. 100% премахване имат само 1% от хората.

През какъв интервал се правят процедурите? В зависимост от зоната. При предварителната консултация нашият терапевт ще ви даде информация за това. Интервалът е между 45-90 дни.

Ще ми се махне ли окосмяването завинаги? Лазерната епилация с Venus Velocity има FDA серификат за трайно намаляване на броя на космите (премахва окосмяването перманентно). При някои хора се налага по една процедура в годината като поддръжка на тези 5% останало окосмяване.

Може ли да се прави лазерна епилация на мъже? Да.

Боли ли лазерната епилация? Повечето хора го сравняват с „пляскане с нагорещен ластик“, но мощното охлаждане и различните режими на работа минимизират значително това усещане. Повечето пациенти, опитвали лазерна епилация с други лазери, определят процедурата с Venus Velocity като абсолютно комфортна.

Кой ми прави процедурата? Сертифициран и обучен терапевт с опит повече от 8 години в областта на лазерната и фотоепилация.

Още въпроси за лазерна епилация?

Мога ли да правя процедурите и да ходя на море? Апаратът работи ефективно върху по-тъмна кожа, но имайте предвид, че трябва да минат 10-14 дни от последното посещение на интензивно слънцеизлагане. Зони, които не се излагат на слънце могат да се работят веднага след морето. Отнасяйте се с отговорност към кожата си и я пазете от слънце, независимо дали правите лазерна епилация или не. 

Аз съм с естетсвено тъмна кожа. Мога ли да си правя Venus Velocity? Да. Лазерът Venus Velocity e топ-лазер в държави от континентите Африка и Южна Америка. Там хората са с естествено тъмна кожа и Venus Velocity се работи успешно.

Какво трябва да направя преди процедурата лазерна епилация?

Един ден преди епилацията е необходимо депилиране на зоната (чрез бръснене). Ако сте правили кола маска, изчакайте 2-3 седмици. Ако сте използвали кремове с хидрохинон – преустановете за 1 месец.

По време на процедурата: В зависимост от третираната зона усешането е за леко „пляскане с ластик“, но заради мощното охлаждане и Slide режим на работа, по-скоро се усеща хладнина и много минимално „пласкане с ластик“. Апаратът има вграден термометър, който мери 1000 пъти в секунда температурата на кожата и по този начин контролира болката и риска от изгаряне. 

Какво трябва да правя след процедурата лазерна епилация?

Препоръчваме използването на слънцезащитен продукт с фактор 50+ върху зоните в продължение на поне 2 седмици през летният сезон или силно слънце. Разбира се, това че е зима и предстои ски-ваканция, не означава, че трябва да забравяте слънцезащитния продукт за лицето. Избягвайте горещи вани, масажи, сауни 2 дни след процедурата.
Космите започват да падат най-рано след 4 дни. Не се опитвайте да ги дърпате, чоплите, или да ги насилвате да излизат. Те сами ще паднат. Това дали са паднали бързо или бавно не е признак за ефективност.

Крие ли рискове лазерната епилация?

Да, когато не се изпълнява от обучен и опитен терапевт и когато не се направи предварителна консултация.

Няма клинични данни за вредно въздействие върху кожата, единствено термичен стрес върху епидермиса, който бързо отшумява.

Има данни за хипо- и хипер-пигментации, които отшумяват за 3-4 седмици. При много тъмните коже може да отане перманентно. При клиничните проучвания на Venus Velocity не са остановени перманентни.

Всяка работа с недоказано ефекетивен и безопасен лазер крие рискове. Ме минимизирайте риска заради ниска цена на процедурата.

По време на процедурата се поставят защитни очила за терапевт и пациент. Лазерния лъч крие рисове от увреждане на зрението. За това работата върху зона лице е изключително деликатна и изисква опит и прецизност.

Всеки, който има склонност към образуване на келоидни белези е противопоказен за работа с лазер. Внимание! Недобро охлаждане при работа с лазер, може да доведе до образуване на хипертрофични белези. Venus Velocity има най-мощната охладителна система, която следи 1000 пъти в секунда температурата на кожата.

лазерна епилация в софия ефективна

ЗАЩО да изберете лазерна епилация с Venus Velocity?

 • лазерната епилация с лазера ни е безопасна – нашият апарат е одобрен от FDA (Food drug administration) – USA и от MDD (Medical Device Derective) – EU, като безопасна система за трайно обезкосмяване.
 • подходяща за всички типове кожа – с дължина на вълната 800 nm, Venus Velocity TM осигурява оптимален баланс между поглъщане на голяма енергия от меланина в космите и дълбокото проникване в кожата, което го прави безопасна и ефективна процедура за всички типове кожа, включително и кожа с тен.
 • ефективна система – уникалната пикова мощност от 2400W: Това прави лазерът по-ефективен дори и при по-тънки косъмчета както и в крайните етапи от курса на премахване на окосмяването (лазерите с по-малка мощност не могат да се справят с „последните“ процедури, когато косъмчетата са много по-тънки). Venus VelocityTM в най-
 • високоефективната система за обезкосмяване в индустрията. 
  лазерна епилация софия venus velocity
 • апликатор, позволяващ лазерна епилация както на големите, така и на най-
  деликатните зони и малки – минимизиран риск от scattering,
  при който може да се увеличи окосмяването в зони като лице и ръце.
 • лазерна епилация подходяща за всички сезони, благодарение на двата режима на работа: Режим Pulse /статичен/ – повече енергия на еднократни импулси и режим Slide /динамичен/- висока средна мощност с пълно покритие върху зоната и по-голям комфорт на пациента.
 • бърза и дълготрайна процедура лазерна епилация. Venus Velocity отстранява нежеланото окосмяване бързо и ефективно (цели крака ~ 35 минути). Броят на процедурите зависи от индивидуалния фототип и зона на третиране, и се определят от Вашия терапевт.
 • безболезнена, безопасна и комфортна лазерна епилация, благодарение на революционната система за охлаждане в реално време, която осъществява контрол над температурата на апликатора 1000 пъти в секунда. Охлаждането осигурява практически по-безболезнена процедура и гарантира Вашата безопасност и удовлетвореност.

 

Последвайте ни